(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Sachrův dort
Potřebné ingredience
Piškot: 6 vajec,
160 g másla, 160 g cukru, 170 g čokolády na vaření, 160 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, meruňková marmeláda,
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy .
Poleva: 120 g krupicového cukru, 100 g čokolády na vaření,
Postup přípravy
Zméklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílkú ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírné vyhřáté troubě.
Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy.
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech Ižících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako nit. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.
Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy.
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech Ižících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako nit. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
8. 1. 2010, 11:54